Dermatoloji ve kozmetik laboratuvarı, sıvı sabun, katı sabun, yüzey temizleyici ve çamaşır suyu gibi temizlik ürünleri ile kolonya, parfüm ve krem gibi belirli kozmetik ve endüstriyel ürünlerin kalitesini ölçmek ve üretim standardını yakalamak amacıyla çeşitli analizler gerçekleştiren laboratuvardır. Dermatoloji ve kozmetik laboratuvarı sayesinde temizlik ve kozmetik ürünlerinin kullanıcı kişilere zarar vermeyecek şekilde üretilmesini sağlanır.  

Temizlik ürünlerinin kalite standartları, uluslararası ticaretin kalite standartı haline gelmesi, gıda güvenliği ve kalite standartlarının gıda imalat sanayindeki etkisinin bir sonucu olarak, Türk Gıda Kodeksi (TGK) Yönetmeliği ile 1997'de yayınlanan Gıda Güvenliği ve Kalite Standartlarının Gıda İmalat Sanayinde Yoğunlaşmaya Etkisi ile çeşitli yönetmelikler ve tebliğlerle gıda imalatı ve ticaretini yapanların TGK'ne aykırı davranmalarını yasaklamak amacıyla hazırlanmıştır. Temizlik ürünlerinin kalite standartları, ISO standartları ve çeşitli yönetmeliklerle belirlenmektedir. Bu standartlar, temizlik ürünlerinin üretiminde kullanılan maddelerin kalite kontrolünü, HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) yönetim sisteminin uygulanmasını ve gıda güvenliği standartlarının sağlanmasını içerir. Ayrıca, temizlik ürünlerinin kalite standartları, hijyen ve sanitasyon standartları gibi belgelerle de desteklenmektedir. Bu standartlar, temizlik ürünlerinin etkinliğini artırmak, hijyenik koşulları sağlamak ve güvenli kullanımını temin etmek amacıyla oluşturulmuştur.

ISO 22716 Kozmetik GMP (Good Manufacturing Practices) Standartları, kozmetik ürünlerin kalitesinin sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu standartlar, kalite ve güvenliğe odaklanarak kozmetik ürünlerin üretim, ambalajlama, depolama ve dağıtım süreçleri için belirli yönergeleri ana hatlarıyla belirtir. ISO 22716 standardı, hijyenik bir üretim ortamı sağlamak için tesis tasarımı, temizlik ve uygun havalandırmanın önemini vurgular. Ayrıca kişisel temizlik, uygun kıyafet ve el yıkama prosedürleri dahil olmak üzere personel hijyenini de kapsar. Ek olarak standart, kaliteyi sağlamak için depolama, etiketleme ve izlenebilirlik dahil olmak üzere hammaddelerin uygun şekilde yönetilmesi kozmetik ürünler açısından önemlidir.
     

ONLİNE ANALİZ/HİZMET

KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ÖNERİ/ŞİKAYET/BİLGİ TALEBİ

FAALİYET RAPORU