Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi  Konferans Salonunda I. Uygulama ve Araştırma Merkezleri İstişare Çalıştayı Gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi  (HÜBTAM) ev sahipliğinde organize edilen ve 14 araştırma merkezinin katıldığı çalıştay kapsamında üniversitede kurulan Araştırma ve Uygulama Merkezlerinin kurulum gerekçesi ve süreci, Süreçsel alt yapı gelişimi, Vermiş oldukları hizmetler ve etkinlikler, Geleceğe dönük amaç ve hedefleri, Talep ve beklentileri ve Eksik yönleri kapsamında mevcut durumları masaya yatırıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Araştırma merkezlerinin Bölge sanayicisine, esnafına ve insanlarına daha kaliteli çalışmalar yapmak için bu tür geliştirme ve AR-GE çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Amaçlarının Üniversiteyi gerçek manada üniversite yapmak olduğunu dile getiren Rektör Taşaltın, konuşmasında özellikle de sanayicilere de çağrıda bulunarak: “Sanayicilerin araştırma ve geliştirme faaliyetleri için Üniversite ile işbirliği yapması lazım. Önce talepler sanayiciden gelecek ki üniversite soruna çözüm arasın. Sanayici, kendi çözümünü 30 yıl önceki teknolojiyle yaparak para kazanmaya devam etmek istiyorsa üniversitenin burada yapacak hiç bir şey kalmıyor. Merkezlerimizde sanayicinin birçok sorununa çözümler üretiliyor. Onların kalkıp Ankara’ya, İstanbul’a tahlil için gitmelerine gerek yok”dedi.

Çalıştayın açılışında konuşan ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol ise araştırma merkezlerinin önemine dikkat çekerek, araştırma merkezlerinin yapacağı projelerde partner gerekirse burada hazır olduklarını belirtti.

Harran Üniversitesi Merkezi Laboratuar Müdürü Prof. Dr. Salih Aydemir’nde selamlama konuşması yaptığı program, açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık’ın Moderatörlüğünde başladı.

Araştırma Merkezi müdürlerinin birer sunum yaptıkları ve gün boyu devam eden çalıştay sonuç bildirgesiyle sona erdi.

Düzenlenen Çalıştaya; Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Sarıışık ve Prof. Dr. Bürhan Akpunar ve Araştırma Merkezi müdürleri katıldı.





 

ONLİNE ANALİZ/HİZMET

KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ÖNERİ/ŞİKAYET/BİLGİ TALEBİ

FAALİYET RAPORU