Gıda Analiz Laboratuvarı gıdaların kimyasal yapısı, izlenebilirliği, kalite, güvenlik, duyusal ve besin özelliklerini karakterize etmek amacıyla fiziksel, kimyasal, biyogenetik ve mikrobiyolojik analizler yapmaktadır. Gıda güvenliğini sağlamak için önemli bir rol oynarlar ve genellikle ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarından belirli standartlara uygun olarak faaliyet gösteren Gıda Analiz Laboratuvarının temel hizmet alanları arasında fiziksel analizler, kimyasal analizler, mikrobiyolojik analizler, GDO analizleri, tür analizleri, mikotoksin analizleri, ambalaj analizleri ve biyotoksin analizleri bulunmaktadır. Bu analizlerin amacı, gıda güvenliğini ve kalite güvencesini sağlamaktır.
 
Gıda analiz laboratuvarında yapılan analizler
Gıda katkı analizleri, tür tayini analizleri, mikotoksin analizleri, ambalaj analizleri ve biyotoksin analizleri gibi çeşitli analizleri de gerçekleştirebilen Gıda analiz laboratuvarında toplam antioksidan ölçümleri, toplam fenolik madde analizi, toplam flavanoid analizi, kondanse tanen analizi, toplam antosiyanin analizi, toplam nişasta, toplam nem tayini ve toplam yağ tayini yapılabilmektedir.

ONLİNE ANALİZ/HİZMET

KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ÖNERİ/ŞİKAYET/BİLGİ TALEBİ

FAALİYET RAPORU